Kompromisszumokkal átszőtt öntözőrendszerek!

Nos, ezek azok az öntözőrendszerek, amelyekkel a folyamatos gond van! Miért? A kompromisszumok miatt, mivel az öntözőrendszer tipikusan az a berendezés, amelyből csak a legjobb minőséget szabad választani és csak a legjobb minőséget szabad elfogadni! Szeretném el is magyarázni, hogy miért gondolom mindezt nagyon fontosnak!

Az öntözőrendszer egy igen összetett berendezés, amely mechanikusan és elektromosan, metrikusan és áramlástanilag is jártas szakembert igényel. Tehát kezdjük ott, hogy csak egy gyakorlott telepítő fogja tudni igazán jól megállapítani és kiválasztani az adott kerthez szükséges termékeket és a megfelelő öntözési technológiát. Ez jellemzően nem is a márkán múlik (néha bizonyosan azon), inkább azon, hogy mely ország ipara gyártotta azt a terméket. Ha az USA-ban gyártották, akkor bizony egészen biztos lehet abban, hogy profi alkatrészeket kap! Ez nem egy USA-t fényező pr cikk, hanem egészen egyszerűen az öntözőrendszer hazája az USA, mivel a legnagyobb igény és ez által legtöbb fejlesztés is itt történt. Nem is beszélve arról, hogy még ezek a termékek is, amelyek anyagilag is elérhetők. Szerencsére hazánkban ezek az öntözőrendszer márkák terjedtek el és váltak jellemzővé az itthoni kertek felhasználásában. Tehát azt ajánlom, hogy ne válasszon másmilyen terméket, ha az öntözőrendszerről van szó!

automata öntözőrendszer

Sajnos mindez nem elég ahhoz, hogy tökéletesen és hosszú ideig profin működő öntözőrendszere legyen! Ahhoz még szükség lesz egy olyan szakemberre, aki gyakorlott és minden tekintetben abszolút felkészült a témában! Csak Ő fogja tudni a profi cuccot profi módon összerakni! Mert amikor nem így történik, akkor elkerülhetetlenül jelentkezni fognak a problémák is!

Hogy milyen problémák? Lássuk csak! Az öntözőrendszer egy szakasza állandó nyomás alatt áll, ha az nem jó minőségű anyagokból vagy nem jól van szakmailag összerakva és Ön éppen nyaral, addigra bizony több száz köbméter víz is elfolyhat, esetleg a pincébe vagy a ház alá. Vagy ha csak leáll az öntözőrendszer, amikor éppen nyári kánikula van és az öntözés nem csak fontos lenne, de a hiánya visszafordíthatatlan károkat okoz a drága kert növényzetében. Ezek a kompromisszumokkal átszőtt öntözőrendszerek ismérvei.