Milyen öntözőrendszert rendeljek?

Szerintem a jó kérdés sokkal inkább ez: Kitől rendeljek öntözőrendszert?

Hogy miért gondolom azt, hogy így helyes a kérdés? Meg is magyarázom.

A legtöbbünk ahhoz van szokva, hogy valamilyen márkát keressen az egyes eszközök, ruhaneműk, autó kiválasztásánál. Erre kondicionálnak minket és bizony néha nem ok nélkül választunk egy jó minőségű márkát! Hazánkban az öntözőrendszer tekintetében véleményem szerint elegendő annyit tudni, hogy az amerikai iparág termékei közül válasszunk, ha biztosan nem akarunk mellényúlni. Itt legalább hat márka is szóba jöhet, amelyek véleményem szerint megközelítőleg egyforma minőséget képviselnek. Ezek a márkák közül én a K-Rain és az Orbit termékeit helyezem előtérbe és ezzel szerelem az öntözőrendszereimet. Egyébként az amerikai ipar azért termelte ki a csúcsminőségű öntözőrendszer gyártóit, mert a nagyon magas színvonal elvárásai mellett a legkomolyabb konkurenciaversengés is volt, és van még mindig jelen az iparágban. Tehát mondhatjuk, hogy ezek az öntözéstechnikai alkatrészek megbízhatók, hazánkban is könnyen beszerezhetők és szervizezhetők.

Ezért a lényeg az öntözőrendszer esetében annak beszerelésében rejlik, amit a kiválasztott márkához járó – bizonyára jó – szakember fog beszerelni. De vajon ebben maximálisan biztosak lehetünk, ha nem nézzük az ajánlást, a referenciát, csak a márkát? Nem hiszem, hogy ez így biztosan sikerülni fog! De a korrektség érdekében leírom, hogy a tapasztalataim alapján, a hazai piacon nagyon sok a jó és igazán hozzáértő szakember! Több mint az ellentéte, akiknek a munkái után azért minden évben sikerül néhány pocsék öntözőrendszert helyrepofozzunk. A kulcs tehát a korrekt, becsületes szakember! Mivel ez az ember nem fogja megengedni magának a hitvány minőséget és a pocsék munkavégzést. A munka után is mindig elérhető lesz és tartani fogja a garanciális feltételeket, ha ugyan ez szükséges. Készséggel fogja ellátni az öntözőrendszer karbantartási feladatait még a garanciális idő lejárta után is. Egyszóval megbízhatunk benne!

Ha így van, akkor talán abba a választásába is megbízhatunk, hogy ő melyik amerikai márkával dolgozik? Szerintem igen! Szerintem mindegy is, ha a gondos munkája nyomán folyton tökéletesen működik a kertünkben az öntözőrendszer.